Insolvency and Restructuring Conference (ROI)


Aimed at both our members in practice and industry, Chartered Accountants Ireland is delighted to announce details of its forthcoming Insolvency Conference. Topics such as insolvency, receivership, bankruptcy, examinership and liquidation are now commonly discussed and affect the day to day affairs of both members working in practice and industry.
Insolvency and Restructuring Conference (ROI)
 
  • Presenter: Various
  • Cost:
 
Discount Available for Members - please login with your member credentials in order to receive the special rate
 

Upcoming Dates

Start Finish Location Selected

More about this Course

Member price - €150
Training Ticket registrations will be charged 5 points


With the new personal insolvency legislation, draft examinership legislation for SME’s, progression of the insolvency tax consultation paper and an increased level of restructuring likely in 2013, our conference will provide you with up to date news and trends on these developments.
The conference, chaired by John McStay of McStay Luby, will include a panel of speakers that are known experts in the field and will bring up to date and real life experiences to each of their presentations. Attendance at the conference will provide you with a unique opportunity to hear and discuss some of the insolvency issues dominating the Irish media.
This event with 5 cpd hours is priced at just €150 for members and inclusive of a networking brunch. At Chartered Accountants Ireland, having successfully launched our Diploma in Insolvency, published several books and held numerous restructuring/insolvency related CPD events, our record in providing events to our members in this area is well established. We hope this conference will further meet your needs and requirements.
 
Agenda

9.00am

Welcome from Chairman

John McStay, McStay Luby

5 Minutes

9.05am

The Insolvency Practitioner and the High Court

Justice Mary Finlay Geoghegan

20 Minutes

9.25am

Current issues in Insolvency Practice - Legal Aspects

Rossa Fanning, B.L

30 Minutes

9.55am

Introduction to the Insolvency Service of Ireland

Lorcan O'Connor, Insolvency Service of Ireland

30 Minutes

10.25am

The Personal Insolvency Practitioner

Jim Stafford, Friel Stafford

45 Minutes

11.10am

Questions & Answers

11.15am

Brunch

11.45am

Latest Developments in Examinerships for SME's

Neil Hughes, Hughes Blake

45 Minutes

12.30pm

Restructuring Trading Businesses

Ken Tyrell, PwC

45 Minutes

1.15pm

Tax Implications on Insolvency

Paula Keaney, Grant Thornton

45 Minutes

2.15pm

Questions & Answers

Courses

Site Login

Login:  
 


For further information ...

Contact the CPD Department

CPD & Events Calendar